Home   Sitemap   Mail  
HOOFDMENU SUBMENU
NIEUWS
FOTO'S WESTERWOLDSE LANDDAG OP 12 MAART 2016

Nieuws & Zo

Nieuws:

St. Keurmerk Streekproducten Westerwolde heet 2 nieuwe producenten welkom

Op 26 oktober 2016 heeft er weer een vergadering plaatsgevonden van de producenten van onze Stichting. Op deze bijeenkomst mochten wij weer 2 nieuwe producenten verwelkomen.
Het betreft:
- Eetcafé “De Heerlijkheid Westerwolde”in Sellingen en
- Wijn- en Fruitboerderij “Hestia” in Sellingen

Wij zijn er trots op dat wij hen tijdens deze avond het Keurmerk Certificaat voor hun product mochten uitreiken.

Op de foto's hieronder ziet u de uitreiking van het certificaat aan:Simone Helsloot van Eetcafé “De Heerlijkheid Westerwolde” enServaas Smulders van Wijn- en Fruitboerderij “Hestia”.


Terugblik op:

St. Keurmerk Streekproducten Westerwolde supporter van Cittaslow
Op woensdagavond 21 april 2016 ontving onze voorzitter, de heer Brouwer, de Cittaslow-supportersoorkonde voor onze stichting (zie foto). De uitreiking vond plaats bij Camping De Wedderbergen in Wedde.

Deze oorkonde ontvangen de supporters, omdat zij het Cittaslow gedachtegoed actief uitdragen en de kernwaarden daarvan onderschrijven. Meer informatie over deze kernwaarden vindt u op www.cittaslow-nederland.nl.

Er werden die avond in totaal 30 oorkondes uitgereikt aan nieuwe supporters in Westerwolde. De uitreiking werd gedaan door de burgemeesters van de gemeenten Bellingwedde, Janneke Snijder-Hazelhoff en Vlagtwedde, Leontien Kompier (de toekomstige gemeente Westerwolde).

St. Keurmerk Streekpoducten Westerwolde op facebook
U kunt nu ook onze informatie over Westerwoldse streekproducten op facebook volgen en delen. Op de pagina's van deze website ziet u aan de rechterzijde de facebook-button die u naar het juiste adres leidt.

Presentatie streekproducten tijdens de Westerwoldse Landdag Door de gemeenten Vlagtwedde en Bellingwedde werd van 12 t/m 19 maart 2016 de Grunneger Weke georganiseerd met als doel het onder de aandacht brengen van de Groninger taal en cultuur.

Tijdens deze week werden minilezingen, workshops, theater, muziek, excursies en diverse markten gehouden. De Grunneger Weke startte met de Westerwoldse Landdag in Vesting Bourtange. Uiteraard was ook Stichting Keurmerk Streekproducten Westerwolde op deze Landdag vertegenwoordigd. Ga naar deze pagina voor de foto-impressie.

Inmiddels zijn de Grunneger Weke en de Westerwoldse Landdag zijn weer achter de rug. Wij hebben zelf vooral een bijdrage geleverd aan de Westerwoldse Landdag. De Vesting was gevuld met marktkramen van allerhande instanties.
We troffen het allemaal met het weer, alhoewel het wel vrij fris was. Het was gezellig in de Vesting Bourtange en de sfeer was prima.
Een klein minpuntje vonden wij dat de twee verschillende markten nogal ver bij elkaar vandaan lagen. Voor het overige was het wat ons betreft voor herhaling vatbaar.


  Publicatie 21-01-'17