Home   Sitemap   Mail  
HOOFDMENU SUBMENU
PRODUCENTEN
ATELIER LINJA, Bourtange
BRUINS, Ter Apel
VESTING BOURTANGE
BIJENSTAND, Ter Apel
EMMA, Vriescheloo
HOP en GRUT, Vlagtwedde
JANSEN, Sellingen
KERAMIEKATELIER 'ROBINET',
  Bourtange
KLAAS SPEKKEN, Ter Apel
KLOOSTERBOERDERIJ BLEIJENDAEL, Sellingen
KROPS, Mussel
ORTOLAAN, Ter Apel
SMEDERIJ BERNDT, Ter Apel

Westerwoldse jam en chutney d' Emma

Jam en chutney d' Emma
Emma Beije
Industrieweg 12 9699 SK Vriescheloo
T. (0597) 54 14 51
emmabeije@gmail.com

Westerwoldse jam en chutney d' Emma Emma Beije maakt jam en chutney d' Emma. De ingrediŽnten haalt ze rechtstreeks uit haar tuin. Een tuin met een weelde aan vruchtbomen, bessenstruiken, pompoenen, aardbeien enz.
De potjes ademen de toewijding voor haar hobby door de sierlijke zelfgemaakte etiketten en een gekleurd papiertje of lapje stof-met-een-touwtje om het af te sluiten. Het is niet alleen lekker, het oogt ook zo.

Hobby "Het is een iets uit de hand gelopen hobby", vertelt Emma. "Toen ik een aantal jaren geleden hier kwam wonen genoot ik van onze prachtige tuin met al die lekkere gewassen. Ik maakte altijd al jam en daar ging ik gewoon mee door." Ze kon na een tijdje zoveel potjes vullen, dat ze ze ging verkopen.
"Het moet echter geen bedrijf worden, maar een leuke hobby blijven."

Jam (confiture) en zoetzure smaakmakers (chutney) De jam maakt Emma van appels, bramen, aardbeien, pruimen en rabarber, of een mix daarvan, die ze zelf verbouwt in haar ruime moestuin. De chutney, van oorsprong een zoet-zure oosterse smaakmaker bij rijst- of pastamaaltijden, stelt ze samen van kruiden en azijn, met vruchten uit haar Westerwoldse tuin. In de smaken pruim, pompoen en appel. Het Keurmerk kreeg ze voor beide producten, want het merendeel bestaat uit Westerwoldse ingrediŽnten.

Verkoop Emma Beije staat regelmatig op speciale markten, er staat een tafel voor haar huis waar passanten potjes kunnen kopen en bij de plaatselijke molenaar zijn haar producten ook te koop.
St. Keurmerk Streekproducten Westerwolde

  Publicatie 21-01-'17