Home   Sitemap   Mail  
HOOFDMENU SUBMENU
PRODUCENTEN
ATELIER LINJA, Bourtange
BRUINS, Ter Apel
VESTING BOURTANGE
BIJENSTAND, Ter Apel
EMMA, Vriescheloo
HOP en GRUT, Vlagtwedde
JANSEN, Sellingen
KERAMIEKATELIER 'ROBINET',
  Bourtange
KLAAS SPEKKEN, Ter Apel
KLOOSTERBOERDERIJ BLEIJENDAEL, Sellingen
KROPS, Mussel
ORTOLAAN, Ter Apel
SMEDERIJ BERNDT, Ter Apel

Streektaalzanger met Westerwolds repertoire

Klaas Spekken
Veelerveensterweg 5
9541 XP Vlagtwedde
T. (0599)-63 92 55
M. 06-40 23 97 02
http://www.klaasspekken.nl

Retour Troapel
Twee jaar geleden bracht Maura Music in Zuidbroek de eerste cd van Klaas Spekken uit. Ejo Dreise produceerde de nummers van Klaas, songwriter/componiste Dina Bellinga uit Musselkanaal en gitarist Ron Benning. Op de cd staan 12 nummers, allemaal in het Gronings gezongen.
Toen Klaas in 1999 terugkeerde naar Ter Apel benaderde hij Dina Bellinga, dichteres uit Musselkanaal. Hij kent haar al vanaf zijn derde jaar en ze zijn elkaar nooit uit het oog verloren. "Kist gain laidjes veur mie schrievn?" En zo begon het eigenlijk. Dina pakte haar gedichten en vormde ze om tot liedjes. Bedacht er zelfs een melodie bij! Ze schreef nog een aantal nieuwe liedjes en ziedaar, de eerste cd van Klaas Spekken.
Klaas: "Dina is een groot talent. Wat zij schrijft is bijna van mezelf." De veelal beschouwende songs krijgen met Klaas' geschoolde stem een ander 'sound' dan gebruikelijk is bij Gronings gezongen liederen. De cd wordt regelmatig gedraaid op regionale radiostations.

Twee goedgekeurde CD's
Klaas Spekken heeft inmiddels een keurmerk gekregen voor drie van zijn cd's. Naast zijn eerste productie 'RETOUR TROAPEL' staat er nu ook een keurmerkstempel op 'DOE LOPST NOEIT ALLAIN'. En inmiddels is er een derde cd 'ZUN en SCHARE' met het keurmerk.
De andere cd's van Klaas zijn niet Westerwolds en hebben daarom geen keurmerk.

Extra informatie
Op de website van Klaas Spekken kunt u uitgebreid kennismaken met de muziek van Klaas. Het adres treft u hierboven aan. Ook kunnen online cd's worden besteld en vindt u er informatie over zijn optredens en niet te vergeten zijn tuinconcerten.
St. Keurmerk Streekproducten Westerwolde

  Publicatie 21-01-'17